Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu ZiolowaApteka.pl

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie ze stosowanym od 25 maja 2018 ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych - dalej zwanym RODO (rozporządzenie PE i Rady UE 2016/679 z 27.04.2016 r.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

1. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz stanowi warunek zawarcia umowy kupna-sprzedaży. W przypadku jego braku, zawarcie umowy czyli wiążące złożenie zamówienia, nie będzie możliwe.

2. Administratorem Państwa danych osobowych jest:

Centrum Zielarsko-Medyczne Osłowska-Skwira Talarek spółka jawna
ul. Wojska Polskiego 45C-D
87-100 Toruń

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia. W sprawie ochrony swych danych i realizacji związanych z nimi praw można kontaktować się na adres email: DO@ziolowaapteka.pl lub pisemnie na adres firmy.

3. Przetwarzamy Państwa dane osobowe:

  1. na potrzeby zawarcia i wykonania umowy, która wynika ze złożenia przez Państwa zamówienia. Należy do tego m.in. zapewnianie odpowiedniej jakości usługi i jej rozliczenia. Odbywa się to na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO, przez okres realizacji i rozliczania umowy/zamówienia;
  2. w celu wypełniania nałożonych na nas prawnie obowiązków w zakresie wystawiania i przechowywania faktur i rachunków oraz innych dokumentów sprzedaży (na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c) RODO - przez czas, w którym przepisy prawa nakazują nam przechowywać dane finansowe, podatkowe i rozliczeniowe;
  3. dla archiwizacji naszych działań i zabezpieczenia informacji na wypadek gdybyśmy byli prawnie zmuszeni do wykazania ich prawidłowości. Jest to określane jako prawnie uzasadniony interes Administratora i umożliwia przechowywanie danych osobowych do czasu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy/zamówienia;
  4. na wypadek konieczności ustalenia, dochodzenia lub obrony przed dochodzeniem roszczeń. To również stanowi prawnie uzasadniony interes Administratora i dane osobowe mogą być w związku z tym przetwarzane do czasu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy/zamówienia;
  5. także w celu zapewnienia bezpieczeństwa sieci i informacji, co jest prawnie uzasadnionym interesem Administratora (na podst. art. 6 ust. 1 lit. f) RODO i mamy do tego prawo do czasu, aż zgłosicie Państwo sprzeciw wobec ich przetwarzania w tym względzie;
  6. dodatkowo również w innych celach, ale tylko, jeśli dadzą nam Państwo na to wyraźną zgodę.

4. Dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom, które świadczą dla Administratora usługi kurierskie, informatyczne czy audytorskie.

5. Zgodnie z RODO przysługują Państwu następujące prawa:

  1. dostępu do swoich danych
  2. do sprostowania (poprawienia) danych
  3. do usunięcia danych
  4. do ograniczenia przetwarzania
  5. do przeniesienia danych do innego administratora
  6. do sprzeciwu wobec przetwarzania danych w oparciu o prawnie uzasadniony interes Administratora
  7. do niepodleganiu zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w indywidualnych przypadkach, w tym profilowania

Z powyższych praw mogą Państwo korzystać składając u Administratora wniosek w formie pisemnej lub elektronicznej. Poszczególne uprawnienia mogą być ograniczone przez inne, nadrzędne wobec RODO akty prawne.

6. Dbając o bezpieczeństwo Państwa danych osobowych, przy próbie uzyskania do nich dostępu będziemy wymagali podania danych identyfikacyjnych.

7. Informujemy o możliwości cofnięcia w dowolnym momencie szczególnej zgody na przetwarzania danych. Działanie takie nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania, któego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

8. Mogą Państwo wnieść skargę do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uznają Państwo, że przetwarzamy powierzone nam dane osobowe niezgodnie z prawem.

9. Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

10. Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  1. sesji Użytkownika,
  2. ostatnio oglądanych produktów,
  3. oddania głosu w ankiecie.

11. Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

12. Materiały reklamowe wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

13. Nasza polityka prywatności zakłada możliwość wysyłania pozostałych wiadomości do osób, które podały swoje dane kontaktowe w formularzach:

  1. kontaktowym,
  2. rejestracyjnym,
  3. zapisu do newslettera;

i które zgodziły się z Polityką Prywatności. Pod określeniem "pozostałe wiadomości" rozumiemy informacje odnoszące się bezpośrednio do Sklepu ziolowaapteka.pl (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, informacje o wirusach, komentarze osobiste itp.).

14. Zastosowanie systemu analizy sieciowej

W Witrynie ziolowaapteka.pl jest wykorzystywany system analizy sieciowej Google Analytics, który może być wykorzystywany do tworzenia profilów użytkowników pod pseudonimem. W tym celu system Google Analytics wykorzystuje pliki cookies. System jest używany do ciągłego udoskonalania serwisu.

15. Wykorzystanie wtyczki społecznościowej facebook

Nieniejsza strona korzysta z wtyczek społecznościowych („Wtyczki”) sieci społecznościowej facebook.com prowadzonej przez Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook”). Wtyczki są oznaczone logiem Facebooka i/lub tekstem „Lubię to” Gdy użytkownik odwiedza stronę internetową, która zawiera wtyczki społeczne, przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Facebooka. Zawartość wtyczki zostaje przekazana przez Facebook bezpośrednio do Pana/i przeglądarki i wbudowana w stronę internetową. Dzięki integracji z wtyczkami, Facebook otrzymuje informację, że wybrana została odpowiednia strona. Gdy jesteś zalogowany jako użytkownik Facebook, Facebook przypisuje te informacje do osobistego konta użytkownika na Facebooku. Po naciśnięciu jednej z wtyczek, na przykład klikając przycisk „Lubię to“ lub przez dodanie komentarza, czynność ta zostanie przypisana do osobistego konta na Facebooku i tam przechowywana. Cel i zakres pobierania danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystania przez Facebook, jak i związane z tym przynależne Państwu prawa oraz możliwości ustawień dla ochrony prywatności są przedstawione na stronie Facebooka dotyczącej polityki prywatności. W celu zapobiegania przenoszeniu i przechowywaniu przez Facebook danych, należy wylogować się z portalu Facebooka zanim odwiedzicie Państwo naszą stronę internetową.

16. Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres do@ziolowaapteka.pl bądź telefonicznie pod numerem 566572072.

do góry
www.ziolowaapteka.pl
Centrum Zielarsko-Medyczne Osłowska-Skwira-Talarek sp.j.
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl